Wyposazenie gastronomii wejherowo

Choć “mała gastronomia” z firmy brzmi raczej ciepło i niegroźnie, to trzeba wiedzieć, że nawet najmniejszy sklep nie obędzie się bez podstawowych sprzętów, które trochę kosztują. W co inwestować, a z czego rezygnować Oto krótki poradnik dla małej kawiarni:

1. Ekspres ciśnieniowy – nawet do najładniej urządzonej kawiarni nie przyjdą klienci, jeśli kawa nie będzie dobra. Ekspres to reguła także nie warto na nim dbać, jednak czasem upodabnia się osiągnąć dobry, używany sprzęt.
2. Witryna chłodnicza – klienci chętniej kupią ciasta, gdyby będą uważać, że robią smacznie i kusząco zza witryny. Warto ustawić ją blisko kasy, to klienci będą kupić chętniej.
3. Stoły i stoliki – to niewątpliwie podstawa. Mały lokal nie potrzebuje wielkiej zawartości mebli, to tutaj możesz zaoszczędzić.
4. Talerze i sztućce – obowiązkowo! Wybierz takie, które nie będą toczyć się w zmywarce.
5. Młynek do kawy – świeżo zmielona kawa to norma!
6. Lampy – koszt duży, ale dobrych lamp nie powinien będzie podawać, więc później nie będziesz bardzo inwestować.
7. Piec – do pieczenia ciast rzecz jasna. Oraz do pieca przyczynią się oczywiście foremki na wypieki.
Mała gastronomia wnętrze to a nie tylko wymienione wyżej sprzęty. Niektóre kawiarnie oferują również śniadania, wtedy może przydać się patelnia grillowa lub grill elektryczny do zapiekania przepysznych tostów. Kluczowe są również elementy wystroju, a przy małym pokoju nie warto szaleć przy zakupach, bo pomieszczenie będzie przytłoczone. Czasem wystarczą odpowiednie meble, które same są ozdobę, do ostatniego jakiś tematyczny obraz lub zdjęcia i ewentualnie menu w ciekawej ramce. Minimalistyczny wystrój przy małym mieszkaniu to sprawa kluczowa. Przydałby się także stojak na wieszaki, a jeżeli zależy nam na szybszej przestrzeni, można po prostu zawiesić na przeszkodzie ładne haczyki, w niniejszy technika kurtki nie będą interesować dodatkowego miejsca. Warto pamiętać o tym, że znaczną część sprzętów możemy po prostu odkupić, trzeba jednak zawsze sprawdzić stan używanych rzeczy.