Urzadzenia gastronomiczne frytownice

http://funsurfing.pl systemy business intelligenceBusiness Intelligence - Comarch BI Cloud

Urządzenia dla gastronomii powinny zostać powołane w oparciu o biznes, jaki zamierzamy zrobić. Kawiarnia powinna skupić się przede każdym na ludzkim ekspresie ciśnieniowym i zainwestować w liczniejszą sumę różnorodnych szklanek i filiżanek (osobne do espresso, capuccino, latte itd..

Przyda się również syfon do ciętej śmietany, dzięki któremu każdą kawę będzie silna przystroić odpowiednią dawką słodkiej śmietanki. Jeśli będziemy nosić również dodatkową gablotę z lodami, zainwestujmy w kuwety do lodów. Warto kupić więcej, klienci chętnie sięgają zarówno po tradycyjne smaki (czekolada, wanilia, truskawka, kiedy natomiast też wcale alternatywne (rabarbar, ogórek, bekon!. Właśnie do lodów przyczyni się również odpowiedni porcjoner, jednak nie istnieje zatem istotny nakład. Dobrze jest zainwestować w czystą tacę z pokrywką, na której będziemy mogli dać reprezentatywne ciasto. Taką tacę warto postawić przy kasie - klient zachęcony apetycznie wyglądającym ciastem, z pewnością skusi się na kawałek czy dwa. Jeśli zależymy wyposażyć bar, powinniśmy zadbać o cokolwiek inny asortyment. Przyczyni się oczywiście również ekspres do kawy, a gra tym trochę shakerów, sitko barmańskie, czy nawet wiadro do szampana (ostatecznie nie wiemy, z którym życzeniem przybędzie do nas klient. Przyda się także wyciskarka do cytrusów - człowiek potrafi sobie zażyczyć drinka bezalkoholowego. Do wnętrza pizzerni będziemy potrzebować naturalnie pieca do pizzy, a też torbę na pizzę (gdyby będziemy dodatkowo sprzedawać jedzenie na dowóz. Przyda się także kilkanaście blach, okrągłe noże, czy elektryczna wałkownica. Jeśli dostarczamy do oferty inne fast foody, toż potrafimy zainwestować w frytkownicę, grill kontaktowy (do stworzenia ekspresowych sandwichów lub zapiekanek. Czasem konieczna może pokazać się naleśnikarka, lecz to wysoki nakład i pragniemy pamiętać gwarancja, lub na pewno użytkownicy będą do nas umieszczać na naleśniki (chyba, że otwieramy naleśnikarnię, wtedy sprawa jest odpowiednio oczywista. Przyda się za to narzędzie do kebabu, i czasem również gofrownica (ostatnio popularnością cieszą się wytrawne gofry, na przykład takie z dodatkiem rukoli i kurczaka albo bekonu, sera i szpinaku. Są jeszcze specjalne urządzenia elektryczne do hot-dogów.