System gastronomiczny gastro pos

Systemy POS z angielskiego Point of Sale to oprogramowanie sprzedażowe, potrzebne w wszystkim sklepie, punkcie usługowym czy restauracji. Co prawda, rozwiązania finansowe tego rodzaju biznesów są bardzo bogate, zawsze na szczęście niewielki budżet dobrze nie musi stanowić zapory przed wgraniem takiego podejścia. Wiele rewelacyjnych narzędzi jest bowiem prostych w sieci – oraz obecne w zupełności za darmo. Oto kilka z darmowych programów, opensource’owych systemów POS.

Przedstawione poniżej systemy POS doskonalone są w formule Open Source – a wtedy mają otwarty kod źródłowy, dzięki jakiemu korzystamy okazja przedstawiać je we naturalnym profilu i stosować do własnych spraw. Co ważne, umożliwia dopasowanie oprogramowania do procesów biznesowych, jakie wpadają w nazwie, i nie odwrotnie.
Open Source Point of Sale
Webowe oprogramowanie POS pozwoli na gromadzenie i zmienianie wiedz o konsumentach, sprzedaży, dostawach oraz pracownikach, dzięki czemu szczególnie dobro sprawdzi się w ciaśniejszych oraz średnich sklepach oraz punktach handlowych. Potrafi on przyjazny interfejs i bardzo wydajny moduł do raportów. Niestety, jako system internetowy, wsparcie Open Source Point of Sale dla urządzeń, takich jak kasy czy drukarki fiskalne, stanowi znacznie niskie.
Floreant POS
Floreant POS to jakieś z zdrowszych oprogramowań Point of Sale dla restauracji, jadłodajni, kawiarni lub punktu garmażeryjnego. Dzięki wysokiej grupie klientów i możliwości korzystania komercyjnego wsparcia technicznego jego twórców, Floreant POS jest całkowicie profesjonalne narzędzie dla wszystkiego biznesu gastronomicznego – bez względu na jego siły. Zaletami systemu są m.in. intuicyjny interfejs użytkownika, w całkowicie dostosowane menu restauracji, wsparcie dla innych urządzeń, takich jak drukarka rachunków, kasa fiskalna, drukarka fiskalna, drukarka kuchenna, a też wielkie możliwości konfiguracyjne i raportujące.
OpenBravo POS
Moduł sprzedażowy zaakceptowanego na świecie opensource’owego systemu ERP – OpenBravo. Charakteryzuje się on szerokimi szansami konfiguracyjnymi i uniwersalnością. OpenBravo POS wspiera wiele urządzeń wykorzystywanych w handlu: czytniki kodów kreskowych, kasy fiskalne, oraz znacznie innych urządzeń.