Seksoholizm charaktery

Tak kiedy można się uzależnić od alkoholu, papierosów, narkotyków, z jedzenia słodyczy, można się uzależnić od seksu. To odpowiedni nałóg, bagatelizowany przez zbyt wiele kobiet. Mimo tego, że składa się z uzależnieniem czysto fizycznym, jego podłoże leży w świadomości człowieka. Kobiety wiążą się od osiągania orgazmów tak toż jak ludzie.

Seksoholizm to nic innego jak uzależnienie od fizycznego spełnienia, jechanie do orgazmu. Niestety, po zaspokojeniu swoich potrzeb – zamiast satysfakcji, pojawia się przygnębienie i kształty depresyjne. Seksoholizm to sięganie do zaspokojenia seksualnego za wszą cenę – byle jak, byle gdzie, z byle kim. Osoba uzależniona ma kłopot z nawiązywaniem głębokich, emocjonalnych relacji i okazywaniem uczuć, także tych dobrych, kiedy również złych. Na ważnym miejscu listy swoich celów, wcale tak jako kobiety zależne od alkoholu, stawiają seks.

Wada ta ma nowe przyczyny powierzchowne u kobiet a u mężczyzn. Kobiety poszukują potwierdzenia swojej atrakcyjności, wybierają się poczuć pożądane – z takich czy innych względów. Często zdarza się, że kobieta swoje uzależnienie myli z miłością, a seks jest gwoli niej systemem na zakończenie partnera. U facetów stanowi toż jednak gotuj na pozbycie się swoich lęków.

Leczenie seksoholizmu Kraków rozpoczyna się właśnie z abstynencji. To wstępny krok, jaki stanowi przyczyną udanej terapii – oraz ostatnia będzie daleka i trudna. Tylko po pierwszych symptomach odstawienia i oswojeniu się z brakiem stymulacji fizycznej, można spróbować trafić do stanu, sytuacji, emocji, których nie chcemy mieć czy myśleć i dlatego staramy się rekompensować to sobie seksem.Często też trauma, jakiej raczymy się pozbyć, planuje swoje źródło w doświadczeniach z dzieciństwa, o których możemy nie mieć jak np. wykorzystywanie seksualne. Pamiętajmy, że stanowiąc w klubu z osobą uzależnioną, i powinniśmy skorzystać z porady specjalisty!