Program gastro pos cena

Systemy POS z angielskiego Point of Sale to oprogramowanie sprzedażowe, potrzebne w każdym sklepie, punkcie usługowym czy restauracji. Co prawda, rozwiązania finansowe tego modelu biznesów bywają bardzo różne, natomiast na szczęście niewielki budżet zupełnie nie musi istnieć zapory przed wgraniem takiego podejścia. Wiele rewelacyjnych urządzeń jest bowiem tanich w budowy – natomiast ostatnie w zupełności za darmo. Oto kilka z bezpłatnych programów, opensource’owych systemów POS.

Przedstawione poniżej systemy POS doskonalone są w formule Open Source – a więc są piękny kod źródłowy, dzięki któremu zawieramy szansa poszerzać je we własnym zakresie i zmuszać do osobistych spraw. Co ważne, umożliwia dopasowanie oprogramowania do procesów biznesowych, jakie przebiegają w nazwie, i nie odwrotnie.
Open Source Point of Sale
Webowe oprogramowanie POS idzie na zbieranie i zmienianie danych o klientach, sprzedaży, dostawach oraz pracownikach, dzięki czemu szczególnie dobrze sprawdzi się w słabszych i średnich sklepach i punktach handlowych. Jest on dobry interfejs też bardzo efektywny moduł do raportów. Niestety, jako sposób internetowy, wsparcie Open Source Point of Sale dla urządzeń, takich jak kasy czy drukarki fiskalne, jest niezmiernie niskie.
Floreant POS
Floreant POS to pewne z lepszych oprogramowań Point of Sale dla restauracji, jadłodajni, kawiarni lub punktu garmażeryjnego. Dzięki wysokiej grup użytkowników też możliwości korzystania komercyjnego wsparcia technicznego jego twórców, Floreant POS stanowi całkowicie profesjonalne narzędzie dla wszystkiego sklepu gastronomicznego – bez względu na jego zawartości. Zaletami sposobu są m.in. intuicyjny interfejs użytkownika, w całkowicie dostosowane menu restauracji, wsparcie dla własnych urządzeń, takich jak drukarka rachunków, kasa fiskalna, drukarka fiskalna, drukarka kuchenna, a ponadto ogromne możliwości konfiguracyjne i raportujące.
OpenBravo POS
Moduł sprzedażowy zaakceptowanego na świecie opensource’owego systemu ERP – OpenBravo. Charakteryzuje się on pełnymi szansami konfiguracyjnymi i uniwersalnością. OpenBravo POS wspiera wiele urządzeń granych w handlu: czytniki kodów kreskowych, kasy fiskalne, oraz sporo różnych urządzeń.