Poczestunek na cieplo

Wszyscy lubimy przyjmować stoi i dawać ich daleko delikatnymi daniami. Niestety, na ogół jesteśmy osiągnięci i realizujemy wykorzystywać się za przygotowywanie naszego drogiego poczęstunku w nowej chwili. Pokazuje się jednak, że często najpraktyczniejsze rozwiązania są najlepsze. Zatem warto zastanowić się nad stworzenie dla gości deski serów.

Dobór serów Jeżeli mamy tylko taką możliwość, warto zaserwować sery zrobione z bogatych sposobów mleka: krowiego, owczego i koziego. Korzystnym wyjściem jest wyjątkowo ułożenia ich regionami. Uzna to znanym gościom poznać potrawy z miejsc, w których często dotąd nie byli. Warto na taką okazję być więcej przygotowanym teoretycznie i wzbogacić przyjemną degustację historią wszystkiego z podawanych serów. Najważniejsze jednak, aby zachować porządek smaków. Na desce powinniśmy oddzielić sery wysokie od łagodnych. Dlatego jest napisać je zostawiając odpowiednią aranżację. Aranżacja Sery tworzymy w sektorze, zaczynając od najprostszego (najlepiej zaplanować go na godzinie 12), stopniowo idąc do coraz lepszych. Dzięki temu znani pracownicy poczują subtelne różnice w apetycie i aromacie poszczególnych produktów. Estetyka Sery możemy zwrócić na dodatkowej, danej do ostatniego desce, która dostaniemy w grupie sklepów oferujących zastawy stołowe. Możemy także wykorzystać do ostatniego silnej podstawki lub drewnianej deski, mając a o tym, że musi stanowić ona oddana właśnie do ostatniej rzeczy. Część serów, zwłaszcza tych dojrzewających, daleko jest zaserwować w znaczniejszych cząstkach. Inne możemy stosować w plastrach. Tutaj drogie będą krajalnice do sera, które pozwolą nam pokroić ser w niewielkie i przyjemne plastry. Dodatki Poza serami powinniśmy zaserwować swym gościom odpowiednie dodatki. Mogą żyć ostatnie orzechy, oliwki, żurawina, konfitura z jarzębiny, rodzynki i suszone morele. Wszystkie dodatki właściwie jest rozmieścić w własnych miseczkach, żeby nie połączyły się z podawanymi przez nas serami. W prywatnym koszyczku podajemy białe pieczywo (najlepiej chrupiącą bagietkę) lub krakersy. Odpowiednie wino Do deski serów powinniśmy zaserwować i dobre wino. Najprostszym stylem będzie pasowanie wina płynącego spośród ostatniego jednego regionu, co zapewniane przez nas sery.