Oswietlenie led extra 2x72w

Zgodnie z unijnymi przepisami w obszarach zagrożonych wybuchem winnym stanowić wykorzystane dodatkowe środki bezpieczeństwa, które są na punkcie minimalizowanie ryzyka wybuchu dodatkowo jego skutków. Jest cały szereg systemów zabezpieczeń i materiałów, jakie chorują na celu zmniejszanie ryzyka wybuchu. Drinkiem z sposobów takich materiałów są lampki przeciwwybuchowe led.

Lampki przeciwwybuchowe atex led są przystosowane do oświetlenia obszarów przemysłowych, w jakich żyje zwiększone ryzyko wybuchu. Najnowsze modele są zaopatrzone w funkcjonalne i sprawne diody. Ważna je z możliwością zamontować, również na granicy, kiedy i na suficie, a zatem w orientacji pionowej lub poziomej. Istnieje granicę regulacji kąta nachylenia.

Lampki przeciwwybuchowe muszą umieć nadany certyfikat ATEX. Zawarte są wieloletnią gwarancją. Dzięki nowoczesnemu oświetleniu ledowemu można zdecydowanie obniżyć wysokość rachunków za energię elektryczną. Znacznie mniejsze są również koszty ich obsługi.

Dzięki systemom zabezpieczeń przeciwwybuchowym wchodzi do zmniejszenie zagrożenia wybuchem, niemal do 0. Nowe urządzenia przeciwwybuchowe, w ostatnim lampy led potrafią być wykorzystane m.in. w rafineriach paliwowych, w terenie zbiorników paliwowych czy gazowych. Przeważnie są również umieszczane na gruncie wojskowym.

Okazją do budowania takiego nowoczesnego systemu oświetleniowego jest rośnięcie strefy zagrożenia wybuchem mieszaniny powietrza z palnymi gazami lub płynami.

Nowe modele oświetlenia ledowego są stworzone z największej klas produktów, jakie są w stopniu wytrzymać pracę nawet przy znacznie cennej temperaturze.