Optima zestawienia ksiegowe

Optima to grupa programów zintegrowanych ze sobą. Pracują kojarząc się do wspólnej bazy danych. Szereg dostępnych modułów stwarza wiele szansy dla małych i średnich przedsiębiorstw. Dzięki wbudowanym rozwiązaniom ułatwia kontrolowanie procesów zachodzących w spółce. Samym z polecanych elementów jest program comarch magazyn.

Moduł ten określony stanowi dla firm usługowych. W jasny sposób umożliwia obsługę transakcji handlowych. Wstęp do przekazanych jest wykonalny z zakresu innych modułów co ułatwia prowadzenie procesów księgowych. Program comarch magazyn:

– umożliwia obsługę dokumentów zewnętrznych jak PZ (przyjęcia zewnętrzne) i WZ (Rozchody zewnętrzne),
– po dokonaniu nowej bazy danych ważna ją zmieniać za pomocą kreatora,
– w zasięgu jednej firmy można prowadzić kilka lokalnych magazynów,
– umożliwia obsługę dokumentów wewnętrznych jak przyjęcia wewnętrzne, rozchody wewnętrzne i przesunięcia międzymagazynowe,
– generuje faktury zakupu / sprzedaży na platformie kilku dokumentów np. PZ/WZ,
– zezwala na przeprowadzenie szybkiej inwentaryzacji,
– umożliwia dokonywanie rezerwacji wyrobu przez użytkownika,
– umożliwi obsługę opakowań kaucjonowanych,
– współpracuje z Comarch ERP e-Sklep, przesyła towary wraz z raportami, charakterami i zdjęciami do witryny sklepu internetowego.

Poszerzenie programu o dodatkowy panel handel plus kupi na pozyskanie pełnej informacji o stanach magazynowych. Umożliwia prowadzenie obrotu artykułami w oparciu o pewne partie zróżnicowane pod względem opisujących je jakości. Użytkownik sam podejmuje decyzję, który produkt a z której dostawy zamierza dać z magazynu. Poświęcony jest firmom prowadzącym rozbudowaną obsługę magazynów. Instalacja składnika jest spokojna, leczy w tym zamieszczona instrukcja obsługi. W gładki i przejrzysty sposób prowadzi punkt po artykule do zrealizowania instalacji.