Maszynka do miesa selgros

wyposażenie gastronomii krakówUrządzenia, sprzęt, wyposażenie gastronomiczne dla twojego sklepu Polkas Kraków

Wilk do mięsa to nic dziwnego jak maszyna, dostarczająca do rozdrobnienia i mielenia surowego, gotowanego lub mrożonego mięsa, które proponowane jest dalszej obróbce (produkcji wędlin). Ponieważ urządzenie znajduje użycie w hotelach, restauracjach, supermarketach, placówkach gastronomicznych oraz zakładach zbiorowego żywienia, gdzie ilość przetwarzanego ciała jest niezwykle szybsza niż w polu domowym, wymiary (gardzieli z podajnikiem ślimakowym oraz zestawu tnącego - siatki, szarpak, noże) i parametry (wydajność, średnica sitka, prędkość obrotowa, otwór gardzieli, moc, zasilanie) wilka do mięsa muszą odpowiadać zapotrzebowaniom przetwórcy.

Wielki asortyment wilków na placu pozwoli na wybór odpowiedniego narzędzia na potrzeby placówki, dzięki temu etap na studium potraw ulega skróceniu (rozdrabnianie kilkanaście kilogramów na minutę) i nie wymaga ogromnego wydatku wysiłku fizycznego. Wilki mają formę prostą, elementy można łatwo zdemontować, co znacząco ułatwia obsługę, proces czyszczenia oraz utrzymanie czystości, oddziałuje na poprawę warunków higienicznych. Wykonanie dania ze określeni nierdzewnej lub stopów aluminium, wysoka klasę wykonania decyduje o wysokiej wytrzymałości maszyny. Jak każde dania dawane w przemyśle spożywczym, wilki muszą robić warunki CE zaufania i higieny pracy. Działanie wilka - mięso do rozdrobnienia montuje się do gardzieli, następnie po dociśnięciu np. polipropylenowym tłoczkiem zostaje przetłoczone do ślimaka roboczego, a stamtąd do systemu tnącego. Zespół tnący wtłacza ciało w oczka siatki, a potem ścinana za pomocą osadzonych noży. Mięso po rozdrobnieniu jest złożone z farszami, następnie pakowane w osłonki lub opakowania próżniowe i zdobywane dalszym procesom obróbki, w zależności od rodzaju końcowego produktu - wędliny czy surowe mięso pakowane próżniowo. W relacje od gatunku mięsa wiąże się siatki o różnej średnicy oczek oraz noży. Wilki można urządzić w dalekie akcesoria, które dadzą np. nadziewanie kiełbas, szatkowanie warzyw i sera. To popularne urządzenie, wygodne w średnich cenach, dawane w pozycjach gastronomicznych, gdzie produkcja wędlin lub potraw mięsnych nie istnieje na taką skalę gdy w prawdziwych zakładach przetwórczych, jest gwarantem produktów zdrowszych, nie zawierających konserwantów i wyjątkowych ulepszaczy.