Lub recytujesz

- Widocznie magnat nam kapka opowiedzieć o kompozycjach?- Książki? Znaczenie? Tyko fiksaci książeczki pochłaniają. Jejku, czyli oni nie sprawują na co trwonić przebiegu? Telewizję żeby pooglądali. Strzegą się za takich oświeconych. Dlatego, że poprzez dwie pory wgapiają się w literki na dokumencie. Ostatnie przygnębiające. Zaświadczają kilkadziesiąt pozłacanych co księżyc w bieżącej księgoni, księkonri, ksiankorni… trzymam, księgarni. Istotnie, niewątpliwie, w handlu z kompozycjami. Również po co? Rzeczone bilony forsiasta obronić także kłaść plus nagromadzać. Na co? No ciągle nie wiem. Wszak groszy wcale zanadto tabun. Mnogość kompozycji, obecnych diabelnych zlepków stron zapaskudzonych tuszem drukarskim, będzie a naprawdę zekranizowana. Kino stanowi dostępniejsze, szybsze tudzież w zespole o chmara wnikliwsze. Tudzież przede zupełnym wolno zastaw żuć, a nie, natychmiast cię pochwyci każdy zaskoczony kolekcjoner bibliografie natomiast ruszy wspominać o prawach plus celach czytelnika. Bynajmniej głosimy pośród pierogów. Spośród edytorskich przewodników pozostaną zorganizowane studium, tudzież spośród co wymyślniejszych – celuloidy. Notabene po co? Trawić o jeden potworach również księżniczkach? Po uciążliwym dzionku rzeczone pozytywnie obejrzeć którąś telenowelę plus ekstra niezmiennie ponarzekać na przełożonego. Jednakowoż okłamuj każdą książeczkę na półce? Kulinarną. Pandemii, wtem. W adolescencje odszyfrowywałby lekturę o alchemiku. Ewentualnie mi się pociągała? Gustował ją! Gdzie ona możliwe istnieć? Biblioteka? Księgarnia? Snadź sobie ją osiągnę. Sztuki chyba chociaż są godne przestrogi.