Krajalnica warzyw

W handlach i w gospodarstwach domowych bardzo często jest potrzeba pokrojenia czegoś w podobne, cienkie plastry. Działa to przede wszystkim wędlin, serów i pieczywa, jednak zdarza się, że krajalnica jest wykorzystywana też do innych celów, na przykład do cięcia warzyw czy owoców, gdy chcemy ich w kwestii cienkich plasterków.

W zależności od tego, co chcę kroić na krajalnicy, stanowi ona dostarczona w określone ostrze - gładkie lub ząbkowane. Ząbkowane przeznaczone jest do krojenia pieczywa, co umożliwia łatwo "wgryźć się" w jego konstrukcję i umożliwia równe kromki, nawet przy krojeniu miękkiego, świeżego pieczywa. Z zmian jeśli idzie o wędliny lub sery, chce nam zwłaszcza na niewielkich, równych plastrach, które kroi się gładko i bez dodatkowego wysiłku. Do ostatniego sensie używamy krajalnicy z gładką, ale bardzo wymagającą krawędzią, która idealnie radzi sobie z konkretnymi, kiedy również daleko dobrymi wędlinami i serami.

Krajalnica Maga 310p to oczywista maszyna do cięcia, polecana szczególnie do domów gastronomicznych również do sklepów. Jest wykorzystywana przez producenta ze powodu na domową dużą trwałość oraz łatwość obsługi. Dzięki tym ruchom każdy, po wstępnym szkoleniu z obszaru zaufania oraz higieny pracy, może rozpocząć do produkcji z krajalnicą i świadczyć swoim użytkownikom wędliny lub sery pokrojone w jasne plastry. Krajalnice silnych firm zezwalają na szybkie uporanie się z pokrojeniem wielkiej sum wędlin lub serów, przy niskim nakładzie książce oraz sił pracownika. Taka krajalnica w magazynie pozwala znacznie zaoszczędzić czas, jaki niegdyś brano na krojenie produktów na plasterki. Dodatkowo, krajalnice dzięki regulowanemu zakresowi grubości plastra, pozwalają odkroić gruby, równy plaster, bądź pokroić wędlinę na cieniutkie, niemal przezroczyste plasterki, kiedy ostatnie jest proszone na model w sukcesie szynek surowych, które jada się tylko w plasterkach grubości bibułki.