Bank nasienia dania

Bank nasienia (spermy to miejsca, w których wychowuje się nasienie dawców. Muszą oni spełnić dokładnie określone kryteria. Przede każdym w ich spermie powinna odnaleźć się wystarczająca ilość plemników (minimalnie 40 milionów na 1 mm o odpowiednio dużej ruchliwości. Dawca wymaga istnieć w normalnej metodzie fizycznej, stanowić w wieku do 35 lat natomiast nie posiadać obciążenia żadnymi chorobami genetycznymi.

Dodatkowo ocenie podlega jego wzrost, budowa ciała kolor oczu i włosów oraz, co ciekawe, wykształcenie (minimum średnie. Wg prawa UE sperma kierowana jest nieodpłatnie. Wybierana jest wyłącznie nagroda za poniesione koszty np. dojazd (max. 700 zł.Pierwszym etapem kwalifikacyjnym dawcy jest rzetelny wywiad, podczas którego polecanych jest mu szereg pytań odnośnie jego mieszkania seksualnego, przebytych wad i sprawie rodzinnej. Później sprawdza się jego klęsk w obiekcie sprawdzenia, bądź nie jest nosicielem chorób zakaźnych (np. HIV, pobiera nasienie i wymaz z cewki moczowej. Jeśli wszystkie warunki zostaną przeprowadzone oddane nasienie dociera do banku spermy na moment pół roku. Dopiero po terminie ostatniego okresu rozgrywa się kolejne badania oraz na ich przyczynie kieruje nasienie do danych procedur. Dawca musi podpisać z bankiem odpowiednią umowę - klinika musi uzyskać pełną odpowiedzialność na prawdziwe przechowywanie nasienia. W bliskim regionie praktyka oddawania spermy jest zazwyczaj coraz mało popularna, stąd pobrany materiał absolutnie nie ulega zniszczeniu.Korzystać z banku teoretycznie chyba każdy. Zawsze na miar polskiego prawa samotne panie nie mogą zastosować z pomocy banku spermy (dziecko musi bo na jego skuteczności być również ojca i matkę. Najczęściej klientami takich klinik są bezpłodne pary oraz klienci będący nosicielami chorób genetycznych, jakich nie chcą ujawniać swoim potomkom.